torsdag 20. oktober 2016

Sjokoladefondant

Dette trenger du for å lage sjokoladefondant:
50 g smør
50 g mørk kokesjokolade 
2 egg
1/2 dl sukker 
1/2 dl hvetemel
ca. 1 dl rips (4-8 ripsklaser) og litt melis til pynt


1. Sett stekeovnen på 180 grader 
2. Smelt smøret i en liten kjele
3. Del sjokoladen i små biter og ha sjokoladebitene i det varme smøret. 
La det stå i 2-3 minutter, til sjokoladen har smeltet.
Rør sammen med en slikkepott til alt er er godt blandet.
4. Visp eggene og sukkeret godt sammen 
5. Tilsett sjokoladeblandingen og bland godt. 
Ha melet i en melsikt og sikt det over  sjokoladeblandingen. Rør godt.
6. Fyll muffinsformer 3/4 fulle med sjokoladeblandingen. Finn fram ei stekeplate og sett formene på den. 
7. De skal steke nederst i ovnen i ca 7 minutter. Avkjøl formene i 15 minutter.
8. Ha melis i en melsikt og sikt melis over formene før servering.
9. pynt med friske rips.




















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar