onsdag 8. mars 2017


leksjon 1 side 4 i mat og helse teoriboka.
1. I mat og helse-faget skal jeg lære om mat, hva vi bør spise for å bli bedre i idrett til å lage mat som eksploderer i munnen din, jeg skal også lære om teori.
2. Det viktigste jeg synes vi skal lære er å mat for glede og god helse fordi det er viktig å spise sunt.
3. Det jeg tror som kommer til å bli det vanskeligste ved vurderingene er å vise selvstendighet og ansvarlighet under arbeidsprosessen fordi jeg er usikker på om jeg gjør ting rett.
4. de tre målene jeg lager for meg selv om hva jeg vil bli flinkere i er vise selvstendighet, kunne vurdere min egen arbeidsprosess og resultatet av arbeidet.

leksjon 1 side 9
1. Vi har hygieneregler for å ikke få bakterier i maten. de konsekvensene dette kan få hvis vi ikke følger dem er at vi kan bli syk.'
2.Man kan unngå at noen blir syke av maten man lager hvis man har god hygiene på kjøkkenet. Det som er viktig å passe på er å vaske hendene før man begynner å lage maten, ta av ringer, klokker, armbånd, rene forkle, bruk hårstrikk, bruk rene redskaper, ikke lag mat hvis du er syk. ta oppvasken nøye, bruk rene kluter, ikke bruk oppvaskbørste når du baker og aldri sitt på kjøkkenbenken.
3. De reglene for hygiene som jeg synes er viktigst er vask hendene grundig fordi man har mange bakterier på hendene sine. Sitt aldri på kjøkkenbenken fordi det er litt ekkelt at noen sitter på benken man skal lage mat på. Ikke lag mat om du er syk fordi da kan man for eksempel hoste på maten. Ta oppvasken grundig fordi det er ekkelt at det ligger igjen matrester på redskapene man skal bruke. kanskje man har brukt akkurat det redskapet til rått kjøtt også neste gang skal man bruke den til å steke for eksempel grønnsaker og man skal ikke spise rått kjøtt. Pass på at det ikke kommer hår i maten fordi det er veldig ekkelt for de som skal spise maten.
4. Man kan bruke druer, blåbær, jordbær, bringebær, kiwi. eple, mango som snacks.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar