Leksjon 8 side 44 til 50
1. Hvilke hovedgrupper av lovlige tilsetningsstoffer for mat har vi i Norge?
De hovedgruppene vi har for lovlige tilsetningsstoffer for mat vi har i Norge er E-stoffer.
2. Hvilke dyr får vi rødt kjøtt fra, og hvilke dyr får vi hvitt kjøtt fra?
Vi får rødt kjøtt fra firbeinte dyr som fra gris og sau. Hvitt kjøtt kommer fra dyr som går på to bein, altså fugler som fra kylling og kalkun.
3. Fortell hva det er viktig å huske på når du skal steke kjøtt.
Kjøtt som skal stekes må ha sterk varme, det må ha temperaturvarme,
4. Undersøk hvilke tilsetningsstoffer det er i tre tacoprodukter med lang holdbarhet.
I tacolefse er det tilsatt salt, fuktighetsbevarende middel, emulgator, hevemiddel, syre og stabilisator. I Tortilla er det smaksforsterkere, løkpulver, gjærekstrakt, hviløkspulver, tomatpulver og sukker. I tacosaus var det ingen tilsetningsstoffer.
jaja
SvarSlett