leksjon 5 side 26-30
1. Hva kjennetegner økologisk mat?
Det som kjennetegner økologisk mat er at det er et ø-merke på alle matvarer som er økologisk.
2.Hva er det største dilemmaet når det gjelder økologisk matproduksjon?
Det største dilemmaet når det gjelder økologisk matproduksjon er at det blir dårligere avlinger. Med den befolkningen vi har i verden, ville det ikke blitt nok mat til alle om vi bare skulle dyrke økologisk mat.
3. Gjør greie for fordeler og ulemper ved å kjøpe etiske produkter
Fordeler med etiske produkter er at det støtter bønder og arbeidere i fattige land, de fattige kan hjelpes ut av fattigdommen, de kan sikre seg bedre arbeidsforhold og investere i produksjonen, de får mer makt over livene sine.
Ulemper med etiske produkter er at transporten av maten fra landene og hit til Norge belaster miljøet med CO2-utslipp.
4.Hvordan kan du ta miljøhensyn når du handler mat og lager mat i hverdagen?
Jeg kan ta miljøhensyn når jeg handler og lager mat i hverdagen med å kjøpe økologisk mat og mat som er laget av noen i nærmiljøet og ikke kjøpe mer mat enn man trenger, slik at man ikke må kaste maten.
5. Hvordan må vegetarianere sikre at de får nok protein, og protein av god nok kvalitet?
Vegetarianere må sikre seg at de får nok protein og protein av god nok kvalitet ved å spise bønner, erter og linser. Vegetarianere må passe på å få i seg D-vitamin og omega 3-fettsyrer, jern og kalsium
nice
SvarSlett