onsdag 15. mars 2017

Leksjon 6 side 32-37
1. Hvilken mat spiste folk til hverdags på en norsk gård der de hadde naturalhusholdning? Bruk forskjellige kilder.
Maten som folk spise til hverdags på en norsk gård der de hadde naturalhusholdning var brød, kjøtt, grøt og melkeprodukter, de som bodde ved vann kunne spise fisk. De spiste ikke mye variert mat. De spiste også poteter, flatbrød og suppe

2. Fortell hvorfor det var viktig for norsk folkehelse at poteten ble innført.
Det var viktig for norsk folkehelse av poteten ble innført fordi den kunne oppbevares hele vinteren og slik at folk fikk tilskudd av C-vitamin gjennom hele året.

3. Hvorfor og hvordan blir maten holdbar lenger ved de ulike konserveringmetodene? Forklar med egne ord.
Maten blir holdbar lenger ved de ulike konserveringsmidlene fordi da vokser ikke bakterier og sopp på maten og da blir den ikke så fort ødelagt. Maten blir holdbar lenger fordi man safter og sylter bær og frukt og salter kjøtt.


3 kommentarer:

  1. Shiiiiiiiiiiiiishhhhhhhhh Shiiiiiiiiiiiiishhhhhhhhh Shiiiiiiiiiiiiishhhhhhhhh Shiiiiiiiiiiiiishhhhhhhhh Shiiiiiiiiiiiiishhhhhhhhh Shiiiiiiiiiiiiishhhhhhhhh

    SvarSlett